پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!

  • کد خبر: ۳۰۷۳۶۴
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶
گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
شرکت برق مشهد: قطع برق یک منطقه بیش از ۲ ساعت نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اوایل آبان معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت به صورت مشترک از شروع «خاموشی منظم» خبر دادند و علت این مسئله را توقف مصرف مازوت در ۳ نیروگاه کشور مطرح کردند. در ادامه شرکت توزیع نیروی برق در اطلاعیه‌ای برنامه‌های این شرکت درباره مدیریت مصرف انرژی در فصل سرد را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده بود؛ «با توجه به شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیت تأمین سوخت گاز نیروگاه‌ها و مطابق تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر عدم مصرف مازوت در برخی از نیروگاه ها، ضمن تأکید بر صرفه جویی جدی در مصرف گاز و برق، مشترکان شرکت توزیع نیروی برق می‌توانند جهت اطلاع از برنامه زمان بندی اعمال محدودیت برق در بخش خانگی و تجاری به پورتال اینترنتی این شرکت یا سامانه «برق من» مراجعه کنند.» 

هم زمان با بارش اولین برف پاییزی در مشهد اجرای این برنامه قوت گرفت و مشترکان در دو بخش خانگی و تجاری مشمول خاموشی‌های منظم شدند. این روزها، اما بعد از گذشت چندین روز از اجرای این برنامه گلایه مردم مناطق کم برخوردار شهر از این مسئله است که تعداد خاموشی‌ها در این مناطق از عدالت متوازنی برخوردار نیست، بدین معنا که در مدت نامشخص و در بازه‌های متعدد محلات مختلفی از حاشیه شهر دچار قطعی برق می‌شوند. 

از سوی دیگر تعداد زیادی از شهروندان در دیگر مناطق شهر هم از نبود برنامه درست و منظم برای قطعی جریان برق گلایه دارند. به گفته آن‌ها قطعی جریان برق در منزل یا محل کارشان بر اساس برنامه زمان بندی اعلامی منطبق نیست و در روز‌های مختلف، بازه زمانی متفاوتی دارد. برخی روز‌ها جریان برق قطعی ندارد و برخی روز‌ها مدت بیشتری خاموشی وجود دارد.

درخواست‌های مردم

«ما اهالی گلشهر از سه روز پیش تا الان هر روز قطعی برق داشته‌ایم، درحالی که برای خیلی از محلات شهر روز در میان برق قطع شده است. امروز هم که از بولوار کرامت گرفته تا محدوده سخاوت و شفیعی از ابتدای تاریکی شب همه برق نداشتیم. این طور که نباید جریان برق را قطع کرد حداقل اطلاع رسانی کنند.»

«قطعی هم زمان گاز و برق در محله پنجتن گلایه شهروندان را به همراه دارد، نیمی از محله پنجتن با قطعی گاز روبه رو شد که بسیاری از ساکنان را مجبور کرد از وسایل گرمایشی برقی استفاده کنند، اما هم زمان، برق این مناطق نیز بدون اطلاع قبلی قطع شد و شرایط زندگی را برای اهالی محله دشوارتر کرد. اداره گاز می‌توانست با اداره برق هماهنگ باشد که در شرایط قطع برق، لااقل گاز این مناطق قطع نشود.»

«مشهدی که برق شمال شرق را تولید می‌کند و مردمش مجبور هستند آلودگی این نیروگاه‌ها را تحمل کنند دیگر نباید قطعی برق داشته باشد.»

«واقعا در تعجب هستم چرا مسئولان شهری و استانی حداقل سعی در رفع مازوت سوزی نیروگاه توس نمی‌کنند و در این باره نیز تلاشی نمی‌شود. نیروگاه توس درحال سوزاندن مازوت است. اگر صرفا برای سلامتی مردم بود باید همه نیروگاه‌های کشور مازوت سوزی را قطع می‌کردند نه صرفا نیروگاه‌های مناطق خاص! مگر ریه مردم مشهد با مردم بقیه مناطق تفاوت دارد؟ برخی صنایع همچون کارخانجات سیمان مازوت سوزی داشته و همچنان هم دارند. دود مازوت سوزی به ریه‌های ما وارد می‌شود قطعی برقش هم مال ماست؟»

«لطفا پیگیری شود علت قطعی دوساعته برق بدون اطلاع رسانی در سطح شهر به خصوص مناطق پایین شهر چیست؟»

«از ساعاتی پیش برق در خیابان پنجتن باز هم بدون اطلاع قبلی قطع شد ه است. با شماره ۱۲۱ هم تماس می‌گیریم اپراتور جواب نمی‌دهد.»

بیشتر از ۲ ساعت قطعی برق نداریم

وقتی برای پیگیری درخواست‌های شهروندان به سراغ مدیر روابط عمومی توزیع برق مشهد می‌رویم، علیرضا کاشی در این باره می‌گوید: روزی دو ساعت در شهر مشهد در بازه زمانی ۸ صبح تا ۲۲ همه مشترکان قطعی برق دارند. اینکه گفته می‌شود در یک منطقه خاموشی برق بیشتر از دو ساعت است نمی‌پذیریم و مورد تأیید نیست.

علیرضا کاشی با بیان اینکه در این میان ممکن است خرابی شبکه و مواردی از این دست هم به تعداد محدود در برخی محلات وجود داشته باشد، ادامه می‌دهد: در حاشیه شهر تردد ماشین‌های سنگین وجود دارد و مسئله ساخت وساز‌ها قوت بیشتری دارد. در اثر این عوامل سقوط داربست‌ها گاهی به وجود می‌آید که موجب خرابی شبکه می‌شود.

وی بیان می‌کند: ممکن است بر اساس این دست موارد خاموشی‌هایی ایجاد شود، اما این موضوع را که خاموشی‌ها بر اساس جدول ارائه شده به شهروندان از بازه دو ساعت بیشتر است،  رد می‌کنیم.

مدیریت مصرف بار وکاهش قطعی‌ها

کاشی در پاسخ به این پرسش که در بسیاری از نقاط شهر خاموشی‌های محلات مختلف از برنامه مدونی برخوردار نیست و گاهی در بعضی روز‌ها قطعی برق رخ نمی‌دهد می‌گوید: در برخی مواقع به دلیل مدیریت مصرف باری که از مرکز کنترل از ما درخواست می‌شود، قطعی‌ها کاهش می‌یابد ما هم این کاهش قطعی‌ها را مدیریت شده در مناطق مختلف شهر به صورت چرخشی اعمال می‌کنیم.

مدیر روابط عمومی شرکت برق مشهد با بیان اینکه این کار برای توزیع عدالت در مصرف بار اجرا می‌شود اضافه می‌کند: در این حالت هم کاهش قطعی‌ها برای کل شهر مشهد به صورت محلی می‌چرخد. این مسئله قابل پیش بینی نیست و بسته به شرایط روز است.

ادارات باید برق اضطراری داشته باشند

کاشی در پاسخ به پرسش دیگر ما مبنی بر اینکه چرا باید در این قطعی‌ها مدارس، ادارات و اصناف هم قرار گیرند بیان می‌کند: اول اینکه تعیین ساعت قطعی‌ها بر اساس استاندارد خاصی است. ما کل شبکه‌های سطح شهر مشهد را که از بلوکه‌های مختلف تشکیل شده، بر اساس نیازسنجی برای قطعی برق تنظیم کرده‌ایم.

در کل شهر مشهد ما یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک داریم که قطعی شامل همه مشترکان خواهد شد. وقتی یک فیدر ۲۰ هزار ولت را قطع می‌کنیم حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار مشترک ما بدون برق می‌شوند در این فیدر ممکن است مدرسه، اداره و انواع صنف شغلی وجود داشته باشند که مشمول قطعی برق بشوند.

وی درباره از کار افتادن کارایی برخی ادارات با قطعی برق می‌گوید: برای ادارات دستورالعمل وجود دارد که باید هر اداره خود را به برق اضطراری تجهیز کند.

کاشی درباره این سؤال که چرا با قطعی جریان برق، اینترنت مخابرات هم قطع می‌شود، می‌افزاید: شبکه‌های مخابراتی عمدتا مراکز یو پی اس با برق کار می‌کند ولی مخابرات هم باید سیستم برق اضطراری برای مراکز یوپی اس و آنتن‌های مخابراتی خود تعریف کرده باشد. اگر اینترنت به برق اضطراری وصل نباشد قطعا در مسیر فیدر قطعی برق ما قرار گرفته و از کار می‌افتد. تأمین برق اضطراری هر نهاد با خودش است و نیاز به مجوز خاصی از شرکت برق ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->